Pa smo le dočakali rušenje!

4 julija, 2024

Po letu in pol in številnih poslanih dopisih ter klicih je DRSI končno naročil rušenje nevarnega objekta na naslovu Verd 164. Objekt in pripadajoče zemljišče je v lasti Republike Slovenije, ki je to postala z odkupom v letu 2022-2023. Naj povemo, da je bil objekt in pripadajoče zemljišče prej v lasti 8 lastnikov. DRSI je objekt odkupil prav z namenom rušitve in kasnejše menjave zemljišča z enim od lastnikov stavbnega zemljišča na trasi južne obvoznice. Če se ta rešitev ne bi ponudila, verjetno občani še danes ne bi imeli južne obvoznice. Verd in Vrhnika pa bi se verjetno še danes dušila v prometnih zastojih. Objekt je bil v slabem stanju že vsaj 10.let in več (torej še v času preteklih lastnikov). Vendar se je stanje poslabšalo predvsem v zadnjih letih, kjer se je začelo opazno podirati ostrešje. Strešniki so padali na cesto, vseskozi pa je bil prisoten strah, da bi celotno ostrešje zdrsnilo na cesto. V KS Verd smo se bali scenarija kot je bil viden pri Maroltovi domačiji v Verdu in kot se je to zgodilo na Vrhniki glej sliko:

DRSI je iskal rešitve kako zadevo urediti in naj povemo, da je z našega zornega kota ta rešitev dobra! Uredila se je južna obvoznica prej kot bi se sicer, porušil se je objekt nevaren za splošno varnost ljudi s tem pa povečala preglednost ceste na tem delu.
Urejanje odseka je v ospredju prizadevanj krajevne skupnosti Verd za izboljšanje varnosti na tem območju.
Na tem mestu tako čestitke vsem, ki v zadevi sodelujejo, da se je pričelo z rušenjem. Vsak dan več kot je objekt stal je bilo preveč, saj je bil objekt res nevaren za splošno varnost ljudi!

Na operativni ravni pa prosimo, podrite še tista dva drevesa ob sami cesti. Ni prav nobenega utemeljenega razloga, da bi ta ostala.

En del poti je tako za nami, sedaj prihaja drug del poti….avtobusna postaja. Ne pozabite e-pošta in klici bodo še kar prihajali, vse dokler ne naredimo še tega koraka…

KS Verd

Last modified: 4 julija, 2024

Comments are closed.

Skip to content