Uredili poljsko pot

28 septembra, 2023

📌Spoštovani krajanke in krajani Krajevne skupnosti Verd,

Z veseljem vam sporočamo, da smo v septembru 2023 uredili eno poljsko pot, ureditev še dveh se bosta pa izvedle v kratkem! Naša skupnost bo kmalu deležna pomembne infrastrukturne izboljšave, ki bo olajšala življenje našim kmetom in prispevala k razvoju naše skupnosti. Govorimo o ureditvi poljske poti, ki je zaživela v novi preobleki. Pri tem se zahvaljujemo tudi Kamnolomu Verd, ki nam bo za ureditev poljskih poti v letošnjem letu doniral 100m3 potrebnega materijala.

Poljske poti so ključne arterije kmetijskih dejavnosti. Uporabljajo jih naši kmetje za prevoz kmetijskih pridelkov, živine in druge opreme. Zato je pomembno, da so te urejene in primerno vzdrževane, saj bodo le tako lahko zadovoljile potrebe sodobnega kmetijstva.

S prenovo poljskih poti bomo dosegli več pomembnih ciljev:

✔️Izboljšana povezljivost: nove poti bodo omogočile hitrejši in enostavnejši prevoz kmetijskih proizvodov do kmetij. To pomeni manj časa in truda za naše kmete, kar bo povečalo njihovo konkurenčnost.

✔️Večja Varnost: Obnova poti bo prinesla boljše prometne pogoje in večjo varnost za vse udeležence na poteh. Zmanjšali bomo nevarne ovire in izboljšali vidljivost, saj so nekatere poti tudi delno zaraščene.

✔️Razvoj Turizma: Ureditev Poljske Poti bo olajšala dostop do naše prelepe narave in podeželske krajine. To lahko spodbudi razvoj turizma v naši skupnosti, kar bo prineslo dodatne priložnosti za naše gospodarstvo.

💡Želel bi si turizma v smislu ponudbe jahanja🐴 konjev in šole jahanja na območju naše Krajevna skupnost Verd. V razmislek 🫵👋 kmetom našega območja. To bi znala biti zanimiva ponudba v naši skupnosti okrog bajerjev in širše.

Hvala vam za vašo podporo in razumevanje.

Posnetek obnovljene poti si lahko pogledate na povezavi:

Last modified: 30 septembra, 2023

Comments are closed.

Skip to content