Cesta do avtocestnega priključka je odprta!

19 septembra, 2023

Dragi krajanke in krajani Verda, Bistre in Mirk,

Danes je prazničen dan za našo skupnost! Država je uradno odprla novo cesto, ki bo pomenila ogromno korist za našo skupnost in okolico. To je pomemben mejnik, ki bo razbremenil promet, izboljšal dostop do avtoceste ter odprl pot novim možnostim razvoja našega kraja.

✅ Razbremenitev Prometa ✅

Nova cesta bo znatno zmanjšala promet skozi naš kraj, kar bo pripomoglo k boljši kakovosti življenja za nas vse. Manj prometnih zastojev, manj hrupa in manj emisij – to so samo nekatere prednosti, ki jih bomo kmalu občutili. Upamo, da bodo zastoji na semaforju pri črnem Orlu postali zgodovina.

✈️ Krajši Dostop Do Avtoceste ✈️

Z novim dostopom do avtoceste bo pot do Ljubljane in proti Kopru krajša. To bo olajšalo naš vsakdanji življenjski slog in omogočilo hitrejše poti do dela, šole ali preprosto na zasluženi izlet.

🚚 Razbremenitev Tovornega Prometa 🚚

Nadaljnji razvoj območja Verd bo prinesel tudi izboljšanje za tovorni promet. Občina Vrhnika namerava urediti tudi obvoznico imenovano S3, ki bo tovorni promet preusmerila na traso Kamnoloma Verd. To bi pomenilo večjo varnost in manj obremenitve za naše naselje. Upajmo, da do realizacije tega projekta pride čim prej. 🙏

✨ Skupaj Gradimo Boljšo Skupnost ✨

Odpoved prometnim zastojem, krajši čas potovanja, in čistejši zrak – to so stvari, ki jih lahko zdaj pričakujemo. Naša skupnost bo postala bolj prijazno okolje, kjer bo življenje lahko še prijetnejše.

Izdelali smo transparent na katerem smo zapisali, da je bil projekt res pomemben za našo skupnost in tako tudi na sami otvoritvi odločevalcem v državi pokazali, kako pomembna pridobitev je to za naš kraj. Upajmo, da bomo transparent izobesili še kdaj. 🙂

Sem pa predsednik KS Verd Dejan Novak, ministrici predal priporočilo, da razumem kje so v tem trenutku prioritete države, ko pa bo vse to mimo, jo pa prosim naj ne pozabijo na naš konec. Po uradnem odprtju sem se udeležil tudi druženja v Bistri, kjer sem imel priložnost tudi drugim sogovornikom izpostavit probleme naše skupnosti.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali pri tem projektu, ter vsem krajanom in krajankam, ki ste potrpežljivo čakali na ta trenutek. Naj bo nova cesta za nas vse vir ponosa!

🙏 Hvala, ker ste del te čudovite skupnosti! 🙏

Last modified: 27 septembra, 2023

Comments are closed.

Skip to content